Отстраняване на теч от радиатор

Рано или късно се появява теч от тръбите на парното, а това явление не е изненадващо за нито един човек. То е абсолютно нормално при вида на стари парни инсталации. Проблеми от това естество настъпват и при недобре изградени парни инсталации. Обикновено грешките са на лице при некачествено свършена работа или употреба на евтини материали. С времето повечето хора осъзнават, че евтиното излиза скъпо. Когато става въпрос за ремонт в жилището, компромиси с качеството не бива да се правят. В противен случай биват засегнати всички членове на семейството, тъй като не след дълго отново се събира една солидна сума пари за направа на повторен ремонт. Всичко това би могло да се избегне с една добра първоначална инвестиция.

 

Известно е, че през цялата година тръбите на парното са изпълнени с вода. Не е вярно, че те се пълнят единствено през зимата. Това схващане е погрешно. През летните месеци тръбите също са изпълнени с вода и се намират под налягане. Тогава обаче помпата не е включена, което означава, че водата не циркулира и разбира се, тя не е топла. Изводът е, че теч от парно реално може да се появи по всяко време на годината – не само през по-студените дни, но и през по-топлите. Потребителите трябва да бъдат нащрек и да не отлагат обаждане по телефона, ако се нуждаят от оглед и съответно отстраняване на авария/теч.

 

Как най-лесно и бързо се разбира, че от тръбите на парното има теч?

Като за начало проблем се разпознава по падане на налягането в системата на инсталацията. След това се наблюдават и влажни или мокри петна. В определени области около тръбите понякога се забелязват мокрене и изсъхване, а те се считат за един от основните признаци на подобен вид проблеми. Ако съмнението за теч вече съществува, най-добре би било да се предприемат действия към извършване на термографски анализ на парната инсталация. Важно: не е редно да се осъществява термография на цялата система. Методът се прави единствено на скритите части от инсталацията. Те представляват тръби под земя, а също така замазки от сградата. Термографският метод отчита много добри резултати при налично топлоподаване и обилен теч. Всъщност термографската камера служи за локализиране мястото на теча. Освен това тя дава подробна информация относно цялостното състояние на тръбите.

 

В зависимост от вида на парната инсталация се подбира и конкретната тръба. Тръбите на парното основно се делят на три вида: метални, ALPEX тръби или такива от PPR с алуминиева вложка. Трите се различават по между си спрямо свойствата си. При едните течовете се увеличават паралелно със затоплянето на водата в тръбите. При останалите е точно обратното. Няма никакво значение дали парната инсталация е еднотръбна или двутръбна, вида на радиаторите също. При всички случаи се употребява специална апаратура за намиране на теч без излишно къртене, а именно термографски анализ.

 

Мобилни ВиК услуги се търсят при нужда от отстраняване на теч от радиатор, леки, средни или тежки аварии в дома, смяна на радиатор, ремонт на стар отоплителен уред, запушване на канали, мивки и всякакви други дейности, които са свързани с упражняване на професията водопроводчик. Клиентите са най-важното и ценно нещо!

Call Now Button