Смяна на кран за радиатор

С всяка следваща година крановете корозират. Процесът е неизбежен. С течение на времето се износва тяхното уплътнение и те стават негодни за употреба. Ако не се предприемат необходимите мерки, скоро се стига до поява на течове или до нарушена функционалност на самите кранове. Ако говорим основно за кранове с керамични глави, при тях водещото е свързано с износване на керамичния слой. За да се съхрани по-дълго време функционалността на използваните в жилището кранове, се изисква отлична поддръжка и цялостна профилактика на водопровода. За да не се допускат неволни грешки от страна на потребителите, вариантът е да се потърси специализирана помощ. Тя идва от страна на опитни техници с дългогодишна практика. Те са оборудвани с абсолютно всичко необходимо за извършване на ремонтна дейност, отстраняване на аварии, течове и са подготвени за бърза смяна на кранове от всякакъв вид. Подменянето на старите части в един момент се превръща в неотложна задача, тъй като следват куп проблеми в бъдещ план. Те са пагубни за жилището и действат разрушително не само за първоначално засегнатите помещения, но и тези в близост. Процедурата по извършване на подмяната няма да отнеме много време. Разбира се, това правило важи единствено в случаите, при които не се появят непредвидени проблеми, налагащи допълнителни усилия, труд и енергия за тяхното по-скоростно отстраняване.

 
 

От подобен вид услуги се интересуват основно хората, които живеят в стари сгради. Известен факт е, че водата има разрушително действие. Именно с него е свързано нарушаването на целостта както на спирателните кранове, така и на термовентилите. Ето защо една голяма част от водещите фирми в страната използват уплътнение по време на монтаж на нови кранове. Тази стъпка е наложителна.

 
 

Смяна на кран на радиатор може да се осъществи целогодишно – през лятото или през зимата. Услугата се изпълнява след приета поръчка по телефона, който е изписан в сайта на фирмата. Подмяната не е къртовска, но тя налага по-бързи реакции по време на зимните месеци, тъй като е свързана с отоплението в дома. Техници пристигат на мястото с богат набор от материали, без които ремонтът или подмяната не могат да бъдат осъществени.

 
 

Като за начало при смяна на радиатора се проверява водата в отоплителната инсталация. Техници трябва да бъдат абсолютно сигурни, че тя е източена. Следва премахване на старият отоплителен уред, обикновено термовентила. Той се развива лесно, за разлика от долната връзка. Най-сложно е, ако тя се окаже от стар чугунен тип, за който се знае, че клеясва доста силно. За да приключи смяната с пълен успех, се изисква пълна концентрация и голяма сръчност. Човек без опит не би могъл да се справи отлично. Ето защо е толкова важно нуждаещите се да попаднат на водеща фирма, която разполага единствено с професионален екип от хора. Прави се всичко възможно, за да се избегне скъсване на заварката от вертикален щранг. Когато непотребният радиатор бъде отстранен, задължително се премахват и неизползваемите вече конзоли. В един панелен блок те представляват стойки, които са захванати с болтове. Самите те са прикрепени към панела с набито дърво. То обаче с течение на времето се разширява в резултат на влагата на въздуха, а когато това се случи, изваждането му не е никак лесна задача.

Call Now Button