Монтаж на радиатор

Всеки човек, който има минимален опит в машиностроенето, би могъл сам да се справи с подмяната на протекъл радиатор. Задачата не е една от най-сложните. Разбира се, много хора търсят специализирана помощ и са в правото си, но не винаги този вариант е единствен за разрешение на създалата се непредвидена ситуация. Има обаче една пречка, която не е за подценяване като фактор. Става въпрос за възрастта на една голяма част от отоплителните инсталации, които са разположени в панелните комплекси. Работата по тях и извършване на монтажна дейност често пъти поражда допълнителни проблеми, които вследствие могат да се разрешат единствено с помощта на опитна ръка. В този конкретен случай подмяната на стар радиатор с по-модерен се извършва от професионални работници. Безплатна консултация се прави след позвъняване на номерата за връзка с фирмата, извършваща ремонти по домовете. Записва се ден и час, в който техници пристигат на посоченото място, за да се справят с аварията или да извършат монтажа в кратък срок.

Решението за подмяна на отоплителните тела у дома не винаги става след последвала изненадваща авария. Понякога се извършва обстоен ремонт на жилището, а радиаторите по никакъв начин не се обвързват с дизайна на дома или неговия цялостен облик. Стремежа към съвършенство, красота и домашен комфорт е голям. Затова потребителите решават да подновят вече старите придобивки с нови. Модерните радиатори в жилището радват сетивата, а при стартиране на монтажа не се стига до никакви разрушения. Направата на строителен ремонт не се обвързва с нищо сложно, което да изисква допълнително време. Радиатор се монтира накрая, тоест върху вече боядисани стени или положени на мястото тапети. Преди да се случи това, тръбите, които служат за свързване на отоплителните тела с инсталацията, се подготвят за подмяна на радиаторите. Обръща се внимание на мощността на уреда за отопление. След приключване на ремонта се дава гаранция и безплатна консултация за след гаранционна поддръжка.

Кога най-често се стига до монтаж на радиатор в дома?

Обикновено смяната на налага при твърде стари радиатори, които с годините започват да работят все по-зле. В този случай факта, че те развалят външния вид на стаята е маловажен проблем. Днес чугунени изделия не се използват, тъй като са затлачени и остарели. Освен това за тях се знае, че са 100%-тов източник на микроорганизми. Значително по-леки са алуминиевите радиатори. При тях водещо е чувствително по-доброто топлоотдаване. За ефикасността на този вид отоплителни уреди можем да говорим в зависимост от начина им на свързване. Най-голяма ефикасност се постига при свързването им „на кръст“. Това означава, че топлата вода навлиза от горе, а студената (тоест изхода) от срещуположната страна от долу. При поставяне на повече от един радиатор се обръща внимание на разпределението. Струпването им на едно място не е удачно. Ако пък ще се отоплява помещение с големи размери, се налага изпълнение на подово отопление. За правилна конвенция на монтираните радиатори техници се съобразяват с разстоянието от пода до долния ръб на всяко едно от отоплителните тела. То не бива да е по-малко от 150мм. Също така се обръща голямо внимание на разстоянието между стената и задната повърхност на радиаторите. Минимумът тук е 25мм.

 

Call Now Button