Монтаж на мивка/кухня

 

Днес изборът на мивка е задача, която би могла доста да затрудни човек. Това е така заради разнообразието. То е твърде голямо и ако човек не е професионалист, надали сам би могъл да прецени кой е най-удачния избор на мивка за дома му. Ще обърнем внимание главно на изборът на мивка в кухнята. При положение, че тя вече е подбрана, следва да се извърши монтаж. Принципно кухненските мивки се монтират в работния плот. Съвет: препоръчително е преди това да се направи монтаж на плота и след това да се премине към самата мивка. Тази стъпка е наложителна заради улеснението, което предлага. Благодарение на този ход се намалява цялостната работа и значително се улесняват операциите, които следват.

 

За да бъде определено правилното положение, водеща роля тук има и арматурата. Нужно е да се изреже един допълнителен отвор в работния плод, но това се прави единствено, ако в кухненската мивка няма предвиден отвор. Ако съществува такъв, е редно да се премине по-нататък без изрязване. Сега вече идва ред на самото поставяне на мивката. Когато това се случи, веднага се маркират контурите. Ако монтажът се извършва от човек с малко опит, той задължително трябва да спазва указанията: започва се с преместване на линията на рязане на прободния трион. Преместването става навътре с широчината на канта, който я покрива. За да не се допускат грешки, преди изрязването се поглежда внимателно и се преценява с точност дали работния плот лежи точно на правилното място във всички отделни посоки.

 

Пробиват се отвори във всеки ъгъл. Тези отвори е желателно да бъдат с диаметър от 100 мм. Точно тук се поставя и прободния трион. Внимание: изисква се голяма съсредоточеност при изпълнение на монтаж на мивка, тъй като работния плот много лесно би могъл да се откърти. Тогава се създават допълнителни неприятности и работата бива удвоена. Ако до този момент всичко е изпълнено както трябва, се посяга и към уплътняващата маса. Най-добре е да се избере силикон. Преди да бъде вграден умивалника, директно върху повърхнините на рязане се поставя тази подбрана уплътняваща маса (в случая силикон). Подобна стъпка не позволява проникването на влага дълго време след извършване на монтажната дейност у дома. Ще бъде предотвратено и евентуалното надуване на работния плот.

 

Не е задължително с монтажа да се занимава човек с минимален опит. Ако потребител на ВиК разполага с нужната информация, но се затруднява да изпълни задачата сам в дома си, никога не е късно да се обърне за помощ към професионални водопроводчици. Те от години се занимават с всякакви подобни дейности и са наясно с тънкостите по време на работа. При тях грешките са особена рядкост и дори да се стигне до такава, тя бива разрешена моментално. Не съществува никаква опасност за обитателите на дома. Затова всеки би могъл да се свърже с мобилни ВиК услуги, за да потърси опитен водопроводчик, който по бърз начин да направи монтаж на мивка/кухня и да даде правилни съвети на клиентите. Водещите фирми в страната разполагат единствено в професионални екипи, които перфектно разбират от своята работа и които са готови да съдействат по всяко време на денонощието.

Call Now Button