Изграждане на ВиК инсталация

Процедурата е една от най-често изпълняваните на територията на страната. Поддръжката е абонаментна и се извършва на къщи, жилищни сгради, офиси, вили и не на последно място промишлени постройки. Изграждането преминава с осъществяване на изкопни дейности и извършване на ремонт на инсталациите. Следва монтаж на смесители за баня, мивки, тоалетни казанчета и чинии, моноблокове, душ кабини, перални, спирателни кранове, бойлери и съдомиялни. Големите фирми в страната разполагат с всички възможни земекопни уреди и висококачествена техника, която е предназначена за отпушване на канали. Тези техники се извършват чрез вода под налягане. Употребяват се още хидравлични къртачки, вибропружини, чукове и всичко останало, което се изисква от първа необходимост за професионално завършване на всяка една от предварително поставените задачи. Клиентът винаги очаква най-доброто, а майсторите на фирма ВиК са длъжни да му го предоставят в конкретните обявени първоначално срокове. Следователно и двете страни остават удовлетворени от свършеното във вид на ремонтна дейност при спешна нужда.

 
 

Екипите в страната работят с абсолютно всички видове ВиК инсталации. Няма никакво значение какъв е диаметъра на тръбната система. Без особен проблем се извършва монтаж и следователно ремонт на тръби и фитинги. Диаметрите им започват от Ф50 и завършват с Ф500. На място се поставят или се заменят тръбни системи, които са изработени от полипропилен, полиетилен и PVC. Не е изключено да се поставят РР или РЕ тръби. Всички обслужвани от фирмата обекти са с осигурена сервизна поддръжка. Тя важи при отстраняване на всевъзможни ВиК аварии, открити течове и запушвания.

 
 

Съществуват още известни тънкости главно в случаите, при които става въпрос за инсталация на мокри помещения. Тези тънкости са свързани както с конкретното оборудване, така и с организиране на банята. За този вид инсталация е препоръчително да се потърси компетенция от водещи ВиК специалисти по монтаж и поддръжка на инсталации. В мокрите помещения и по-конкретно в банята се обръща обстойно внимание на захранването на тоалетното казанче. Монтаж може да се осъществи дори в изключително тесни пространства. За целта се налага връзката да бъде твърда. Една от най-често допусканите грешки е използването на мека връзка. При поставяне на такава лесно може да се стигне до последици с нежелан край. Авариите също са част от тях. При положение, че връзката на водосъдържателя е твърда, подобно нещо няма как да се случи.

 
 

Пример е бидетната структура, която е възможно да се изгради чрез висяща конзола и то без да се вижда. От съществено значение е да се подбере оборудването на банята. Тази стъпка се прави при започване на техническата част по ремонтната дейност. Ако тези стъпки бъдат спазени като последователност, се спестява много време и се предвижда цялата система на ВиК към казанчета, мивки и не на последно място смесители. Преди иницииране на монтажа на вградените батерии, се изготвя проект, който включва място за преминаване на ВиК тръби и инсталация. Твърде често през последните години се употребява универсално базово устройство за вграждане. С него монтажът се извършва много лесно. Има още една основна причина, поради която то е предпочитано от ВиК специалисти – гъвкаво е по отношение на инсталацията.

Call Now Button