Ремонт на душ кабина

ремонт на душкабина

Монтажът на всяка отделна душ кабина се извършва по различен начин, тоест той е индивидуален. Определя се в зависимост от вида на конкретната душ кабина и разбира се, от равнините в помещението, където ще се извърши самото монтиране. За да се изчисли конкретната цена за подобен вид дейност, се взимат предвид няколко отделни фактора. На първо място те се свързват с начина на сглобяване и реалните условия за работа. Не бива да се пренебрегват и материалите, с които ще се прави монтажа, големината и съответно формата на душ кабината. По телефона конкретни оферти не се отправят.

 

 

Нужно е мястото да се посети, да се направи обстоен оглед и чак тогава да се установи колко долу-горе ще излезе един такъв монтаж на душ кабина. Тук обаче трябва да направим едно важно уточнение. В днешно време не е никак трудно да се намери майстор, който да се захване с монтиране на душ кабина у дома. Друг е въпросът обаче доколко услугите, който той предлага, ще бъдат качествени и на ниво. При недобре свършена работа и некачествено сглобена душ кабинета проблемите следват един след друг. Клиентът е крайно разочарован, тъй като напълно разбира какво предстои от този момент нататък – нов ремонт на душ кабина, който отнема допълнително време и още финанси.

Защо и как се стига до ремонт на душ кабина?

 

 

За да се разпознае дали една душ кабина е сглобена не както трябва, не се изискват специални умения или техники. Всеки клиент може да провери и сам дали монтажът е направен по професионален начин. Ако има нещо нередно, то се отчита първо по скърцащите и не затварящи се врати. Те са последвани от измъкващи се панти, забелязват се течове, които не са видими само от всички страници, но и под душ крилото на наскоро изградената душ кабина. Неприятно е, но се случва и нито един човек не е застрахован. Затова трябва да се подходи по-отговорно и да се обърне внимание дори на дребните детайли, които издават наличието на проблем.

 

 

Има вариант, при който се появява и скрит теч от душ панела. Това може да се случи единствено с тези души кабини, които са изградени с хидромасажни панели. Всяка съвременна и модернизирана душ кабина разполага с парна баня (тя е вградена). Същото се отнася и за осветлението, музикалните уредби и вентилаторите. При евентуална грешка по време на монтажа следва разглобяване на душ кабината и нейното повторно сглобяване. Тези ремонтни дейности не са рядкост в практиката на професионалистите с богат опит. Те се отзовават на поръчки от всякакъв вид – както за сглобяване/монтаж на душ кабина, така и за поправяне на щетите, които са били неволно нанесени от некачествено свършена работа на водопроводчици без достатъчно опит и квалификация.

 

 

Ремонт на душ кабина се извършва и по още една съществена причина – износване на ролките на вратите. Реално те представляват консуматив, който лесно се подменя. Тук обаче е нужно да отбележим, че има два вида ролки – с метален лагер и пластмасов лагер. Основен проблем при всички душ кабини са течовете. С тях трябва да се внимава. Необходимо е тези течове да бъдат отстранени светкавично бързо.

Call Now Button