Ремонт на подов сифон

Ремонт на подов сифон, сифон за вана и мивка

Сифонът представлява устройство, което служи за събиране и за отичане на употребяваната вода във вани, мивки, душ корита, душ кабини, тераси, умивалници, балкони и др. Паралелно с това той се използва за спиране на остри миризми, идващи директно от канализацията. Изключително надежден е в това отношение. Всяка отделна миризма бива изолирана с главното съдействие на водната възглавница. В частност тя възпира разпространението на неприятни миризми от канала директно към помещенията в дома. От друга страна водният джоб играе ролята на средство, което се използва за утаяване на всякакви боклуци и по-тежки предмети. Именно по този начин той защитава канализацията от евентуално задръстване или неочаквано запушване. Точно поради тази причина сифонът е важен и трябва да се наблюдава по-често, за да се следи дали функционира правилно. Ако има някаква нередност, за нея трябва да се погрижи опитен водопроводчик и то възможно най-рано.

Ремонт на сифон – всичко по-важно, което всеки клиент трябва да знае

 

Под извършване на ремонт на сифон се подразбира премахване на теч или отпушване на сифон. Ако се наложи, той бива моментално подменен с нов, но тази стъпка не винаги е задължителна. Ако проблемът може да се отстрани с лек ремонт, за обитателите на дома би бил най-удачен този вариант. При положение, че ремонт поради една или друга причина не е в състояние да се осъществи, ще се наложи неговата подмяна веднага след извършване на оглед от екип. Познати са два основни вида сифони. Единият е подов сифон, а другият е сифон за мивка. И двата отделни вида имат много различни подвидове.

 

Най-често сифонът за мивка е свързан с канализацията с тръба или с мека връзка. При подови сифони за закрити помещения основно се употребяват рогови сифони, които са добре познати на професионалистите в областта. Те се различават по големината и формата си. Общото по между им е, че всички те се присъединяват към канализацията посредством PVC тръба ф 50мм. Когато се предприемат стъпки към подмяна на сифон на мивка, се налага демонтаж на вече нефункциониращ стар сифон. Извършва се бърз монтаж на нов, но за целта се използва винт. Този винт служи за пристягане на долната част на сифона или към умивалника или към мивката. По абсолютно същия начин се прихващат и сифоните на вани и душ кабини. Всеки водопроводчик е на ясно, че при извършване на смяна на сифони от този вид задължително се подменя и самото гумено уплътнение към канализацията. Това действие се прави с цел по-добро и качествено уплътнение, но и за стопиране на всякакви неприятни миризми.

 

Що се касае до смяна на подов сифон, тогава ремонтът е доста по-трудна и отговорна задача, която изисква голяма концентрация и сръчност. Човек без квалификация при никакви обстоятелства не би могъл да се справи с нея. Ето защо е толкова важно да се попадне на водопроводчик с богат опит, който е професионалист и перфектно разбира с какво се захваща. За извършване на подмяната се налага отваряне на плочките и преработване на канала за мръсната вода. За да бъдат след това изцяло възстановени повърхностите, е редно да се запази нивото и наклона.

Call Now Button