Ремонт на мивка

Надеждната кухня е основна част от домакинството на всяко оборудвано жилище. За тази цел се предприемат бързи стъпки към извършване на ремонт на мивка. Започва се с ремонтиране на смесителя или съответно неговата подмяна. Водопроводчик на място ще прецени какъв е проблема, колко сложен е той и какво се изисква, за да бъде разрешен в максимално кратки срокове. Трябва да се действа прецизно. Нещата се премислят добре преди да се помисли за изцяло нов смесител. Тази стъпка не винаги е най-удачната. Напълно възможно е потребителите да се разминат единствено с подмяна. Тя спестява доста време и пари. Стар смесител не е трудно да се ремонтира, стига клиентът да попадне на водопроводчик с опит, който идеално разбира същността на ремонтната дейност. Съществуват два различни вида смесители. Те се делят на смесителна батерия, която за допълнително удобство на клиента се монтира на стената и смесител, който се монтира директно върху мивката.

 

Втората стъпка е в подмяната на меките водопроводни връзки към батерията. Те са произведени от гума и са облечени в плетена метална мрежа. Ако евентуално се стигне до спукване на меката водопроводна връзка, тя при всички положения трябва да бъде заменена с нова. При отсъствие на подов сифон в помещенията не е никак препоръчително мивката да се включва с меки водопроводни връзки. За да се избегнат груби грешки, тя трябва да се включи с твърди водопроводни връзки. Ако това не се направи, клиентът рискува да наводни жилището си при последвало спукване на водопроводна връзка. Тези решения се взимат от водопроводчици, които са изпратени на адрес, за да извършат ремонта по възможно най- качествен начин. Ако клиентът пожелае, се описва в детайли цялата схема на работа.

 

Третата стъпка е в смяна на кранчетата. Тук обаче е редно да се подходи с голяма доза внимание. Възможно е при самото развиване на кранчето, което подлежи на подмяна, то да се счупи. Следователно една част от него остава във водопровода. При подобни ситуации съществуват няколко начина за разрешение на наличните проблеми. Счупената част се изважда и веднага след това се навива ново кранче. Изглежда елементарно, но реално нещата не стоят по този начин. Майсторите трябва да бъдат съсредоточени, за да не се налагат допълнителни ремонтни дейности и загуба на време от двете страни. Редно е всички клиенти да знаят, че счупената мивка е опасна. За да не се стигне до нежелани последици и наранявания, е нужно тя да се подмени с нова.

 

Монтаж на нова мивка е в състояние да се извърши единствено след като бъдат залепени фаянсовите плочки. Същите се изисква да бъдат фугирани. Важно: преди пристигане на техник на уреченото място, още по телефона се уточнява височината за поставяне на мивката. Тя се съобразява с няколко ключови фактора, но на първо място е удобството на членовете на семейството. Най-удачно би било, ако мивката се използва без да се налага непрестанно навеждане над нея. Монтажни дейности се извършват винаги със съпътстваща гаранция.

Подсигурява се по-голям комфорт, уют и спокойна домашна обстановка за всички потребители на услугите на ВиК. Доверете се на професионалистите!

Call Now Button